Svårt i all enkelhet

IMG_8042

 

Det är början på augusti och krutet på att binda har tagit ett ordentligt grepp om mig. Det är ovanligt tidigt för att vara jag. Vanligtvis brukar bindandet börja när fiskesäsongen är till ända. Det som fångat mitt intresse just nu är fallskärmshacklade dagsländor i enkelt utförande. Nu var det inte så enkelt som det kanske kan tyckas. Fallskärmshacklade dagsländor har jag bundit ända sedan jag började binda flugor. Har dock inte lagt någon större tid eller tankeverksamhet på utseendet utan fokus har varit på att dom ska fiska som dom ska, vilket dom också alltid gjort. När jag nu siktat på att få till dessa skapelser har det medfört kvällar av frustration och det till stor del på grund av en detalj, hackel! Eller rättare sagt hackling. Detta borde vara enkelt, men har visat sig vara det rakt motsatta. Trots en hel del motgångar har jag inte tappat nappen utan gnetat på och nu börjar jag bli riktigt nöjd, skam den som ger sig. Även om jag och tuppnackarna inte är helt överens alla gånger börjar vi i alla fall närma oss varandra.

//Mathias

IMG_7669 (2) - Kopia

                                                                                                                                                       

IMG_8053

  • Hacklingstips!
  • Rensa ena sidan av hackelstammen helt fri från hackelfibrer.
  • Änden som binds in i starten rensas på båda sidor.
  • När man bundit in hacklet som bilden nedan ska förta hacklingsvarvet helt eller åtminstone halva varvet vara fritt från hackelfibrer. Om man inte gör på det sättet, kommer troligen dom första fibrerna spreta åt fel håll.
  • Hackla sedan uppifrån och ner

IMG_8064

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *