Dubbelvaket, en lågoddsare.

IMG_4948

Det är en ljummen försommarkväll. Jag har precis apterat kaffekoppen i näven och sitter nu och spanar. Hemmasjön ligger nästan blank men Regnbågarna lyser än så länge med sin frånvaro. Insektslivet är inte på sitt bästa. Att det är vindstilla och ganska behaglig temp i luften verkar inte hjälpa till nämnvärt. Denna våren 2015 går iofs till historien som en av dom sämsta, så insektslivet är långt efter det normala. Endast några ensamma fjädermygg cirkulerar över ytan.

Efter en stund så kommer iaf första vaket och snabbt därefter ett till, lite längre bort. Mina något obehagliga tankar om nymffiske som jag haft, är nu som bortblåsta. Börjar istället fundera kring kläckare eller fullfjädrad insekt. Det landar i en liten svart Klinkhammer strl 16 och nu ska jag bara vänta in en lämplig fisk. Väntar… Sitter länge och väntar, men inte ett vak så långt ögat når. Det går kanske en halvtimme, men tillslut så kommer det. Dock så upprepar sig historien. Två vak som avlöser varandra, men helt avskilda från varandra. Vad är oddsen!!? Sitter och känner en irriterande frustration över detta fenomen. Kvällen fortlöper och bara nåt enstaka vak är vad sjön kan erbjuda.

Nu  är det inte så att det är första gången detta händer, utan kanske den hundrade gången. Dubbelvaket av två helt skilda fiskar, vad är chansen egentligen? Tydligen större än att vinna på lotto. När detta hänt så många gånger, så borde jag genom åren blivit lite klokare kring detta fenomen. Men inte! Istället har dubbelvaket blivit ett av dom saker som bara blivit mer mystiskt för var gång det händer. Antar att det nog handlar om slumpen. Men säger som Leif GW, jag avskyr slumpen.

//Mathias

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *